آشنایی با انواع ماژول پردازنده لوگو 8

لوگو 8 زیمنس یک مینی پی ال سی جمع و جور و کارآمد است که برای استفاده در کاربردهای کوچک اتوماسیون توسعه داده شده است. این کنترل کننده پرکاربرد قابلیت های فراوانی دارد که در نمونه های مشابه به ندرت می توان پیدا کرد. از جمله ویژگی های لوگو 8 که آن را از نمونه های مشابه متمایز می کند می توان به طراحی ماژولار و تنوع ماژول های موجود اشاره کرد. در این مقاله به بررسی انواع ماژول پردازنده لوگو 8 خواهیم پرداخت. برای آشنایی بیشتر با پردازنده های مختلف لوگو 8 با من همراه باشید.

مقدمه ای بر لوگو 8

این پی ال سی برای اتوماسیون پروژه های ساده و فرآیندهای منفرد (مانند کنترل آسانسور) طراحی شده است. لوگو 8 ابعاد جمع وجوری دارد و فضای کمی را در تابلو اشغال می کند. برنامه نویسی این کنترل کننده صنعتی با استفاده از نرم افزار لوگو انجام می شود که در نسخه های متنوع عرضه شده است. رابط کاربری ساده این نرم افزار فرآیند برنامه نویسی و کنترل آن را تسهیل می کند. این کنترل کننده از شبکه های صنعتی مختلفی از جمله اترنت، مدباس و … پشتسبانی می کند.

در مقاله “آشنایی با پروتکل های ارتباطی لوگو 8 “به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

یکی دیگر از دلایلی که سبب انتخاب لوگو 8 به عنوان کنترل کننده یک پروژه می شود، قابلیت ها و مزایای گسترده آن است. کاربری راحت، انعطاف پذیری بالا و قیمت مناسب از جمله مزایای لوگو 8 زیمنس نسبت به نمونه های مشابه است. همین انعطاف پذیری است که عرضه انواع ماژول پردازنده لوگو 8 را سبب شده است. این کنترل کننده کاربرد گسترده ای در صنایع کوچک، کاربردهای ساختمانی و … دارد. از جمله مهمترین کاربردهای لوگو 8 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل گلخانه ها و مزارع کشاورزی
  • خانه های هوشمند
  • سیستم های گرمایش و سرمایش
  • صنعت دام و طیور
  • کنترل عملکرد آسانسور
  • پروژه های کنترل دما
  • پروژه های کنترل روشنایی

کنترل کننده کننده صنعتی از دو بخش اصلی سخت افزار و نرم افزار تشکیل می شود. منظور از نرم افزار، همان منطق برنامه است که توسط کارشناسان اتوماسیون تهیه و بر روی پی ال سی بارگذاری می شود. برای برنامه نویسی لوگو 8 از نرم افزار LOGO SOFT COMFORT استفاده می شود. سخت افزار این مینی پی ال سی شامل ماژول های زیر است:

هر کدام از این ماژول ها وظایف متفاوتی را در پروژه ایفا می کنند. لازم به ذکر است برخی از انواع ماژول پردازنده لوگو 8 به تنهایی می توانند برای اجریا یک پروژه مورد استفاده قرار بگیرند. برخی نمونه های دیگر پردازنده نیز با استفاده از ماژول تغذیه می توانند این کار را انجام دهند.

انواع ماژول پردازنده لوگو 8

پردازنده های لوگو 8 را به دو روش کلی دسته بندی کرد. در اولین دسته بندی، ماژول ها به دو نوع استاندارد و SIPLUS تقسیم می شوند. محصولات SIPLUS زیمنس به صورت ویژه برای استفاده در شرایط کاری سخت بهینه شده اند. این پردازنده ها تحمل دمای بالاتری را دارند و در برابر ورود گرد و غبار ایمن اند. دسته بندی دیگری که برای پردازنده های لوگو 8 ارائه می شود، دسته بندی براساس ولتاژ تغذیه است. برخی از نمونه های لوگو 8 را می توان به صورت مستقیم به برق شهر متصل کرد. اما برخی دیگر نیاز به ماژول تغذیه جانبی دارند.

برخی از مشخصات فنی سری های مختلف پردازنده با هم یکسان اند. به عنوان مثال همه پردازنده های لوگو 8 دارای 8 ورودی دیجیتال هستند که 4 تای آن ها را می توان به صورت نرم افزاری به ورودی آنالوگ تنظیم کرد. همچنین همه سری ها دارای 4 خروجی دیجیتال هستند.

در مقاله “مشخصات لوگو 8 زیمنس ” این موارد را مورد بررسی قرار داده ایم.

در ادامه به معرفی انواع ماژول پردازنده لوگو 8 استاندارد می پردازیم.

سی پی یو لوگو 8 سری 24RCE

ماژول پردازنده لوگو 8 زیمنس سری LOGO! 24RCE با کد فنی 6ED1052-1HB08-0BA1 از جمله پردازنده های پرطرفدار بازار ایران است. این پردازنده با ولتاژ  24V AC/DC تغذیه می شود. بنابراین برای راه اندازی آن نیاز به استفاده از منبع تغذیه لوگو 8 خواهید داشت. صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای این PLC امکان مشاهده وضعیت پارامترهای مهم و هشدارهای احتمالی را فراهم می کند. جزئیات بیشتر در مورد این نمونه از پردازنده های لوگو 8 را در جدول زیر ببینید:

جزییات انواع ماژول پردازنده لوگو 8

سی پی یو لوگو زیمنس مدل 24CE

از انواع ماژول پردازنده لوگو 8 که نیاز به منبع تغذیه دارند، می توان به سری 6ED1052-1CC08-0BA1 اشاره کرد. این پردازنده با ولتاژ  24V DC تغذیه می شود. 8 ورودی دیجیتال این پردازنده ولتاژ 24 ولت را می پذیرند. 4 خروجی دیجیتال این پردازنده نیز از نوع ترانزیستوری هستند. جدول زیر مشخصات فنی این پردازده ها را نشان می دهد.

سی پی یو لوگو زیمنس مدل 24CE

پردازنده لوگو 8 سری 230RCE

پردازنده پی ال سی لوگو 8 زیمنس سری LOGO! 230RCE با کد فنی6ED1052-1FB08-0BA1  از انواع ماژول پردازنده لوگو 8 است که به منبع تغذیه نیاز ندارند. این پردازنده را می توان با دو ولتاژ 115 و 230 ولت AC/DC تغذیه کرد. به بیان دیگر برای راه اندازی این پردازنده نیاز به استفاده از منبع تغذیه خارجی نخواهید داشت.

برای انجام تنظیمات و ایجاد و ویرایش برنامه های ساده می توانید از کلیدهای موجود روی پردازنده استفاده کنید. خروجی های این پردازنده از نوع رله ای هستند و ولتاژ تامین شده برای تغذیه را در خروجی به بار تحویل می دهند. لازم به ذکر است خروجی های رله ای محدودیت جریان دارند که در زمان استفاده باید مورد توجه قرار بگیرد. جدول زیر مشخصات فنی این پردازنده را نشان می دهد.

پردازنده لوگو 8 سری 230RCE

همین الان با مراجعه به فروشگاه زیمنس کالا، انواع ماژول پردازنده لوگو 8 را با ضمانت اصالت کالا و خدمات پس از فروش سفارش دهید.