مشخصات لوگو8 زیمنس
استفاده از کنترل کننده های صنعتی برنامه پذیر (PLC) به منظور اجرای اتوماسیون صنعتی ضروری است. در واقع این کنترل کننده ها به عنوان مغز متفکر سیستم، وظیفه کنترل اجرای فرآیندها را بر عهده دارند. برای اجرای اتوماسیون در پروژه های کوچک از Mini PLC ها استفاده می شود. از جمله این کنترل کننده های جمع و جور می توان به لوگو 8 زیمنس اشاره کرد. مشخصات لوگو8 زیمنس مشخصات لوگو 8 زیمنس آن را برای استفاده در پروژه های مختلف مناسب کرده است. قیمت پایین، قابلیت استفاده به صورت ماژولار و انعطاف پذیری بالا، این کنترل کننده را به یک انتخاب ایده آل برای پروژه های کوچک تبدیل می کند. در این مقاله به بررسی انواع پردازنده ، ورودی ها و خروجی ها ، ماژول های توسعه و ارتباط و … لوگو 8 می پردازیم.

لوگو 8 زیمنس

این پی ال سی برای اتوماسیون پروژه های ساده در سطح کوچک تا متوسط طراحی شده است. این مینی پی ال سی ابعاد جمع وجوری دارد و فضای کمی در تابلو اشغال می کند. رابط کاربری ساده لوگو 8 فرآیند برنامه نویسی و کنترل را در آن تسهیل می کند. این کنترل کننده می تواند از شبکه های صنعتی مختلفی پشتیبانی کند.

علاوه بر این مزایای متنوع دیگری دارد که در مقاله

مزایای لوگو 8 زیمنس” مورد بررسی قرار گرفته است.

از جمله کاربردهای این کنترل کننده جذاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • کنترل گلخانه ها و مزارع کشاورزی
  • خانه های هوشمند
  • سیستم های گرمایش و سرمایش
  • صنعت دام و طیور
  • آسانسور
  • پروژه های کنترل دما
  • پروژه های کنترل روشنایی و….


مشخصات لوگو 8 زیمنس

اگر قصد انتخاب کنترل کننده برای یک پروژه اتوماسیون صنعتی را دارید، توجه به برخی پارامترهای کلیدی الزامی است. در این مرحله ابتدا یک نیازسنجی دقیق از پروژه انجام می شود. از جمله پارامترهایی که در این مرحله تعیین می شوند می توان به تعداد ورودی و خروجی مورد نیاز، حجم برنامه و نحوه ارتباط با سایر بخش ها و همچنین قابلیت های اضافی کنترل کننده اشاره کرد. پس از تعیین نیازهای پروژه نوبت به انتخاب کنترل کننده مناسب می رسد. یکی از گزینه ای جذابی که می توان برای پروژه های مختلف روی آن حساب باز کرد، لوگو 8 زیمنس است. به منظور تسهیل فرآیند انتخاب، مشخصات لوگو 8 زیمنس را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.

برای آشنایی با قابلیت های این کنترل کننده می توانید مقاله

قابلیت های لوگو 8 زیمنس” را ببینید.

ماژول CPU در لوگو8 زیمنس

CPU یا پردازنده، از اصلی ترین قسمت های تشکیل دهنده یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر است. کنترل سیستم، انجام محاسبات و صدور فرمان های لازم در زمان مناسب از جمله وظایف این ماژول است. پردازنده اطلاعات و داده های مورد نیاز را از طریق ورودی ها دریافت می کند. سپس داده های  ورودی را پردازش می کند و باتوجه به برنامه و دستوراتی که از قبل توسط کاربر تعیین شده است، اقدام به تصمیم گیری و تغییر وضعیت خروجی های می کند. لوگو 8 یک پردازنده ماژولار است که هر کدام از ماژول های آن انواع مختلفی دارند.  پردازنده لوگو 8 از دو دیدگاه ظاهری و کلاس ولتاژی قابل دسته بندی است. توجه به این دسته بندی ها در بررسی مشخصات لوگو 8 زیمنس از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع ماژول پردازنده لوگو 8

از لحاظ ظاهری می توان پردازنده لوگو 8 را به دو گروه دارای صفحه نمایش(LOGO! basic)  و فاقد نمایش (LOGO! Pure) دسته بندی کرد. نمونه پایه که دارای صفحه نمایش است امکان نمایش و کنترل پارامترها به صورت محلی را در اختیار کاربر می گذارد. علاوه بر این امکان انجام برخی تنظیمات نیز از طریق آن وجود دارد. انواع ماژول پردازنده لوگو 8 از نظر کلاس ولتاژی نیز می توان پردازنده های لوگو 8 را به صورت زیر دسته بندی کرد:
  • ولتاژ های کوچک تر یا برابر 24 ولت شامل 12VDC /24VDC /24VAC
  • ولتاژهای بزرگتر از 24 ولت شامل 115VDC/VAC 230VAC/VAC
با توجه به شرایط و الزامات پروژه می توانید از بین نمونه های موجود، بهترین گزینه را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

مشخصات لوگو 8 زیمنس،حافظه

کنترل کننده ها به منظور ذخیره برنامه، داده ها و همچنین اجرای آنها نیازمند حافظه هستند. پردازشگر داده های مورد نیاز را از حافظه فراخوانی می کند. همچنین وضعیت ورودی و خروجی، مراحل اجرای برنامه و تغییرات ایجاد شده در مقادیر داده در طی اجرای برنامه را در حافظه ذخیره می کند . حافظه داخلی لوگو 8 زیمنس حداکثر 400 کیلوبایت فضا را در اختیار کاربر قرارمی دهد و حداکثر 400 بلوک برنامه را می توان به وسیله آن اجرا کرد. از جمله مشخصات لوگو 8 زیمنس پشتیبانی از کارت حافظه micro SD است. از حافظه جانبی می توان برای انتقال برنامه و سایر اطلاعات  از کامپیوتر به لوگو 8 استفاده کرد. همچنین امکان پشتیبان گیری از برنامه بر روی این حافظه ها وجود دارد. علاوه بر این از این حافظه ها به عنوان data logger نیز می توان استفاده کرد.

برای اطلاعات بیشتر درباره حافظه لوگو 8 زیمنس مقاله “داده های ماندگار لوگو 8 زیمنس” را مطالعه کنید

ورودی و خروجی (I/O)  در لوگو8 زیمنس

یکی دیگر از پارامتر های مهم در مشخصات لوگو 8 زیمنس تعداد ورودی / خروجی است. ورودی ها و خروجی ها امکان برقرای ارتباط PLC با محیط اطراف را فراهم می کنند. پایانه های ورودی و خروجی لوگو 8 به دو گروه دیجیتال و آنالوگ تقسیم می شوند که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. ورودی و خروجی (I/O) در لوگو8 زیمنس

ورودی های لوگو 8 (Input)

پردازشگر اطلاعات و داده های (آنالوگ و دیجیتال) محیطی را به پردازشگر منتقل می کند. برای مثال ارتباط سنسور ها (سنسورهای دما ، نور ، ارتفاع مایع مخزن و…) ،کلید ها و شستی ها از طریق ورودی با پردازشگر اصلی لوگو8  زیمنس برقرار می شود. سیگنال های کنترلی موجود در محیط های صنعتی به دو گروه آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند. داده های آنالوگ از نوع پیوسته هستند و  مقداری بین ماکزیمم و مینیمم اختیار می کنند. از جمله این داده ها می توان به خروجی سنسور دما اشاره کرد. اما برخی از داده ها دو وضعیت صفر و یک دارند. این داده های گسسته به داده دیجیتال معروفند. از جمله این داده ها می توان به وضعیت قطع و وصل یک کلید اشاره کرد. لوگو 8 زیمنس قادر است هر دو نوع داده آنالوگ و دیجیتال را در ورودی دریافت کند. از جمله مشخصات لوگو 8 زیمنس  می توان به وجود 8 ترمینال ورودی دیجیتال بر روی پردازنده مرکزی اشاره کرد. این پایه ها با نمادI1  تا I8  بر روی لوگو8 مشخص می شوند. اگرچه این ورودی ها به صورت پیشفرض از نوع دیجیتال هستند، اما در صورت نیاز می توانید به صورت نرم افزاری برخی از ورودی ها را به آنالوگ تغییر دهید. پایه های I1,I2 ,I7,I8 لوگو 8 قابلیت تبدیل شدن به ورودی آنالوگ را دارند.
برای مطالعه بیشتر درباره “ورودی دیجیتال لوگو 8” کلیک کنید.

خروجی های لوگو 8 (Output)

دستورات خروجی پردازش شده توسط پردازنده به وسیله ترمینال خروجی به عملگر هایی مانند موتور ، کنتاکتور ، لامپ و…  فرستاده می شود. همانند ورودی ها، خروجی های لوگو 8 نیز به دو صورت دیجیتال و آنالوگ در دسترس هستند. لوگو 8 زیمنس دارای 4 ترمینال خروجی دیجیتال است. این خروجی ها با نماد Q1،Q2،Q3وQ4 بر روی ماژول اصلی لوگو 8 قابل مشاهده است. اگر نیاز به خروجی آنالوگ دارید، می توانید به کمک ماژول های افزایشی این قابلیت را به لوگو 8 اضافه کنید. علاوه بر نوع سیگنال، خروجی های لوگو 8 دسته بندی دیگری نیز دارند. در این دسته بندی خروجی ها به نوع رله ای و ترانزیستوری تقسیم می شوند. خروجی رله ای می تواند تا ولتاژ 250 ولت و جریان 10 آمپر را برای بار تامین کند. توان اما خروجی ترانزیستوری ولتاژهای بین20 تا 30 ولت و حداکثر جریان 300 میلی آمپر را به مصرف کننده تحویل می دهد. تفاوت دیگر این خروجی ها در سرعت تغییر وضعیت آن هاست. سرعت تغییر وضعیت (فرکانس کاری) خروجی ای رله ای یک هرتز (یک بار در ثانیه) و سرعت تغییر خروجی ترانزیستوری 20 کیلو هرتز است. ذکر این نکته ضروری است که هر کدام از پردازنده های لوگو 8 تنها یکی از انواع خروجی رله ای یا ترانزیستوری را دارند. در هنگام انتخاب CPU متناسب با نیاز پروژه نسبت به انتخاب نوع خروجی اقدام کنید.

برای مطالعه بیشتر درباره “خروجی های آنالوگ لوگو 8 زیمنس” کلیک کنید

دسترسی از راه دور

دسترسی به سیستم از راه دور، خیال شما را از عملکرد دقیق سیستم و نظارت آنلاین بر روند اجرای فرآیندها راحت می کند. لوگو 8 زیمنس از طریق ارتباط وای فای و همچنین پورت ترنت قابلیت ارتباط با وب سرور زیمنس را دارد. دسترسی از راه دور لوگو 8 زیمنس با اتصال به وب سرور قادر خواهید بود در هر لحظه بر روند اجرای برنامه نظارت کنید. علاوه بر این امکان دریافت سیگنال های خطا و همچنین اعمال تغییرات در برنامه از راه دور وجود دارد. ارتباط از راه دور از جمله مشخصات لوگو 8 زیمنس است که در اغلب نمونه های مشابه وجود ندارد.

ماژول های افزایشی  لوگو 8 زیمنس

یکی از مشخصات لوگو 8 زیمنس که آن را برای پروژه های مختلف مناسب می کند، پشتیبانی از ماژول های افزایشی مختلف است. از جمله مهمترین ماژول های توسعه لوگو 8 می توان به ماژول های ارتباطی و ماژول های ورودی/خروجی اشاره کرد. گفتنی است ماژول های ورودی/ خروجی در دو نوع دیجیتال و آنالوگ عرضه می شوند. توسعه پذیری لوگو 8 زیمنس به کاربر این امکان را می دهد تا سیستم را برای رفع نیازهای اتوماسیون خاص خود سفارشی کند. استفاده از این ماژول ها سبب افزایش راندمان، کاهش زمان خرابی و هزینه های تعمیر و نگهداری می شود. برای مثال در موارد زیر از ماژول های توسعه استفاده می شود:
  • تعداد ورودی مورد نیاز بیشتر از 8 عدد است
  • تعداد خروجی مورد نیاز بیش از 4 خروجی دیجیتال پیش فرض لوگو8 زیمنس است
  • نیاز به دسترسی از راه دور به سیستم از طریق یا اینترنت داریم
ماژول های توسعه لوگو 8 را می توان در 3 گروه دیجیتال ، آنالوگ و ارتباطی دسته بندی کرد.

ماژول توسعه دیجیتال

به کمک ماژول های دیجیتال می توان تعداد ورودی لوگو 8 را به 24 و تعداد خروجی را به 20 عدد ارتقا داد. ماژول های مورد استفاده برای این منظور عبارتند از:
  • LOGO! DM8 : دارای 4 پایه ورودی و 4 پایه خروجی دیجیتال است
  • LOGO! DM16  : دارای 8 پایه ورودی و 8 پایه خروجی دیجیتال است
 

ماژول توسعه آنالوگ

به کمک این ماژول می توان تعداد ورودی و خروجی های لوگو 8 زیمنس را تا 8 مورد افزایش داد. ماژول های آنالوگ لوگو 8 عبارتند از:
  • LOGO AM2 : دارای 2 پایه ورودی آنالوگ
  • LOGO AM2 RTD: 2 پایه ورودی آنالوگ جهت اتصال سنسور های دما
  • LOGO AM2 AQ: دارای 2 پایه خروجی آنالوگ
ماژول توسعه آنالوگ لوگو 8 زیمنس

ماژول های ارتباطی لوگو8 زیمنس

به منظور ارتباط بخش های مختلف سیستم اتوماسیون صنعتی با یکدیگر از پروتکل های ارتباطی استاندارد استفاده می شود. لوگو 8 از ماژول های ارتباطی مختلفی پشتیبانی می کند که هر کدام پروتکل استاندارد خود را دارند. از جمله مهمترین ماژول های ارتباطی لوگو 8 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • LOGO CMR (ماژول ارتباط رادیویی): این ماژول امکان ارسال پیامک، اتصال به اینترنت و دسترسی به موقعیت مکانی را امکان پذیر می کند.
  • LOGO CSM (ماژول شبکه اترنت): این ماژول دارای 4 پورت اترنت است و امکان ایجاد شبکه محلی را فراهم می آورد.
  • LOGO CMK2000 (ماژول خانه هوشمند): قابلیت ارتباط از طریق پروتکل KNX را فراهم می کند.

سخن پایانی

ابعاد کوچک، قیمت اقتصادی، برنامه نویسی راحت، انعطاف پذیری و قابلیت توسعه از جمله مشخصات لوگو 8 زیمنس است که در این مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت. این کنترل کننده صنعتی به دلیل قابلیت های گسترده و قیمت مقرون به صرفه یک گزینه ایده آل برای پروژه های کوچک تا متوسط است. بررسی مشخصات لوگو 8 قبل از اقدام به خرید، کمک می کند متناسب با نیاز پروژه اقدام به خرید کنید.