عوامل موثر بر انتخاب درایو مناسب
درایوهای فرکانس متغیر یا vfd به صورت گسترده برای کنترل موتورها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد گسترده این تجهیزات سبب شده است کمپانی های مختلفی نسبت به تولید آن ها اقدام کنند. از سوی دیگر تنوع بالای موتورهای الکتریکی مورد استفاده در صنایع مختلف، سبب تنوع بسیار زیاد در vfd های موجود در بازار شده است. از اینرو انتخاب درایو متناسب با کاربری مورد انتظار از اهمیت بالایی برخوردار است.
اغلب با استدلال “درایوی بخرید که یک پله بالاتر از موتور باشد” اقدام به انتخاب این تجهیزات حساس می شود. این نگاه علاوه بر افزایش هزینه خرید درایو، در برخی از موارد حتی کارایی مورد انتظار را نیز تامین نمی کند. در این مقاله با یک نگاه تخصصی و علمی به بررسی عوامل موثر بر انتخاب یک درایو مناسب پرداخته ایم. با من همراه باشید … .
مکانیزم عملکرد و کنترل درایو
قبل از ورود به بحث انتخاب vfd، به یادآوری مقدمه ای کوتاه در مورد عملکرد درایو و نحوه کنترل موتور توسط آن می پردازیم. درایوها به صورت کلی با تبدیل ولتاژ AC منبع تغذیه به ولتاژ DC و در گام بعدی تولید ولتاژ AC با فرکانس متغیر سرعت موتور را تنظیم می کنند. درایوها تنها تجهیزاتی هستند که علاوه بر راه اندازی و توقف ایمن، امکان کنترل سرعت موتور را نیز فراهم می کنند.
در مقاله “درایو چیست” جزئیات بیشتری در مورد ساختار و عملکرد این تجهیزات بیان شده است.
درایوها با کنترل دو شاخصه اصلی سرعت و گشتاور، نقش موثری در کنترل موتورها ایفا می کنند.
کنترل سرعت
درایوها با کنترل فرکانس ولتاژ اعمال شده به موتور، سرعت چرخش موتور را کنترل می کنند. درایو به عنوان منبع تغذیه با موتور سری می شود. فرکانس خروجی درایو از صفر تا میزان مشخص شده توسط کاربر (set point) قابل تشخیص است. فرکانس خروجی در برخی از انواع درایو می تواند حتی بیشتر از فرکانس نامی موتور (فرکانس شبکه) نیز باشد.
کنترل گشتاور
گشتاور، از تقابل دو میدان مغناطیسی حاصل از استاتور و روتور در فاصله هوایی بین آن دو به وجود می آید. میزان گشتاور تولیدی را می توان با کنترل شار استاتور تحت اختیار داشت. گشتاور با ولتاژ و جریان رابطه دارد. vfd با کنترل سطح ولتاژ و سنجش میزان جریان، می تواند گشتاور را تحت کنترل خود بگیرد.
لازم به ذکر است در صورت نیاز موتور به گشتاور بیشتر، جریان موتور افزایش می یابد. این جریان از طریق درایو تامین می شود، درایو در افزایش بار دخالتی ندارد و آنرا کاهش نمی دهد. کاهش جریان بار به معنای از دست رفتن گشتاور و عدم تامین نیروی لازم برای کنترل بار است. لذا درایو چنین افزایش جریانی که بر اثر نیاز موتور باشد را کاهش نمی دهد.
اگر افزایش جریان موتور به معنای رسیدن به بیش باری یا بیش جریانی که در درایو بعنوان خط هشدار یا خطا در نظر گرفته شده باشد، درایو اعلام خطا کرده و از کارکرد موتور زیر بار بیش از اندازه جلوگیری خواهد کرد. همچنین در مواردی که جریان موتور بیش از میزان مورد نیاز برای کنترل بار باشد، درایو جریان را کاهش داده و به حد مطلوب می رساند. این افزایش جریان در موتور به صورت حرارت مستهلک می شود. کنترل این اضافه جریان علاوه بر افزایش عمر مفید موتور، نقش موثری در کاهش مصرف انرژی سیستم خواهد داشت.
انواع بار از نقطه نظر گشتاور
همانطور که در بخش قبل اشاره شد، درایوها قابلیت کنترل گشتاور موتور را دارند. انواع بارها را از نظر تغییرات گشتاور می توان در سه گروه دسته بندی کرد. هر یک از این بارها الزامات متفاوتی دارند که در انتخاب درایو باید مورد توجه قرار بگیرد.
بار با گشتاور سهموی (سهمی شکل)
در این بارها مشابه آنچه در شکل زیر نشان داده شده است، کاهش سرعت منجر به کاهش گشتاور می شود. عکس این قضیه نیز صادق است. در این موارد کمترین فشار به درایو وارد می شود. کم شدن بار را می توان براحتی با کم کردن سرعت متناسب نمود. کم شدن سرعت به معنای کم شدن گشتاور و در نتیجه کم شدن جریان عبوری از درایو است. به عنوان نمونه ای از بارهای با گشتاور سهموی می توان پمپ ها را مثال زد.
بار با گشتاور ثابت
در بار با گشتاور ثابت، تغییر در سرعت موتور هیچگونه تغییری درمیزان گشتاور ایجاد نمی کند. (شکل زیر) در واقع گشتاور موتور مستقل از سرعت است و میزان آن همیشه ثابت است. در چنین مواردی موتور برای کنترل بار خود به نیروی ثابت احتیاج دارد. میزان جریان این بارها باید به صورت کامل تامین شود. دقت کنید که با کاهش سرعت موتور، جریان کشی آن کاهش نمی یابد. در انتخاب درایو برای بارهایی مانند اکسترودرها و جرثقیل ها که با گشتاور ثابت کار می کنند، توجه به این نکته ضروری است.
بار با توان ثابت
در بار با توان ثابت، مانند تسمه نقاله و نخ پیچ های دوک نخ ریسی، تغییر سرعت باعث کاهش میزان گشتاور مورد نیاز می شود. در این کاربردها توان موتور با تغییر گشتاور بابد ثابت بماند و در نتیجه میزان کار انجام شده در واحد زمان ثابت است. در این کاربردها جریان متناسب با گشتاور مورد نیاز تغییر می کند.
چالش های استفاده از درایو
استفاده از درایوها برای کنترل موتورهای الکتریکی مزایای متعددی دارد. اما در کنار این مزایا، درایوها چالش هایی نیز دارند که در انتخاب درایو لازم است مورد توجه قرار بگیرند. این چالش ها عبارتند از:
- ایجاد ولتاژ ضربه ای
- ایجاد هارمونیک در ورودی و خروجی
- ایجاد جریان مخرب بیرینگ
- افزایش دمای موتور
- ایجاد صدای آکوستیک موتور
- محدودیت فاصله موتور تا درایو
- ایجاد نویز الکترومغناطیسی
ایجاد ولتاژ ضربه ای در خروجی
ایجاد ولتاژ در خروجی درایوها به وسیله سوئیچینگ انجام می شود. در این بخش از درایو به منظور انجام فرآیند سوئیچینگ از ترانزیستورها استفاده می شود. در لحظه قطع و وصل ولتاژ توسط ترانزیستور، ضربه های ولتاژی ایجاد می شود که به 2 تا 2.5 برابر ولتاژ نامی درایو نیز می رسد.
به عنوان مثال اگر خروجی درایو 400 ولت باشد، ضربه ولتاژ می تواند به 1000 ولت برسد. اگر فرکانس سوئیچینگ روی 4 کیلوهرتز تنظیم شده باشد، این ضربه ولتاژی در هر ثانیه 4 هزار بار به عایق موتور وارد شده و آنرا تحت فشار الکتریکی مخربی قرار می دهد.
ایجاد هارمونیک روی شکل موج
هرگونه فرآیند و یا مداری که شکل موج را از حالت سینوسی خارج کند ایجاد هارمونیک می کند. درایو با توجه به وجود یکسوساز در ورودی و مبدل یا همان اینورتر در خروجی، روی سیگنال ورودی و خروجی ایجاد هارمونیک می کند. هارمونیک ها می توانند به مدار تغدیه بالادستی و موتورهای پائین دستی درایو آسیب بزنند.
این هارمونیک ها در مدارات بالا دستی باعث ایجاد اخلال در عملکرد رله ها و داغ شدن خازن ها، و در موتورها باعث ایجاد گشتاور مخالف، صدای سوت ممتد، گرما و فشار الکتریکی بر عایق موتور می شوند. در نظر گرفتن تمهیدات لازم در زمان انتخاب درایو می تواند این چالش ها را به حداقل برساند.
ایجاد جریان بیرینگ مخرب
جریان بیرینگ، یک فرآیند طبیعی در داخل بیرینگ های موتور است که از اختلاف سطح ولتاژ استاتور و روتور حاصل می شود. سطح رینگ بیرونی که متصل به بدنه است با سطح ولتاژ استاتور و رینگ داخلی بیرینگ که به شافت و روتور متصل است با سطح ولتاژ روتور که کمی عقب تر از استاتور است یکسان است. این اختلاف ولتاژ باعث تخلیه جریان بین ساچمه ها و رینگ داخلی بیرینگ می شود.
در زمان اتصال موتور به منبع سینوسی، تخلیه جریان به آرامی و بدون تخریب انجام می شود. اما در حالتی که موتور به درایو متصل است بعلت وجود اختلاف سطح ولتاژ ناگهانی و بالا، تخلیه به صورت جرقه انجام می شود. این جرقه ها در دراز مدت باعث خوردگی و از بین رفتن بیرینگ می شود. شکل زیر نمونه ای از این اثر را به تصویر کشیده است.
افزایش دمای موتور
دمای موتوری که با درایو کار می کند هم بعلت وجود هارمونیک ها در ولتاژ خروجی و هم بعلت نوسان سرعت موتور، افزایش می یابد. زمانی که موتورهای استاندارد خنک شونده با فن متصل به شفت (IC411) به درایو متصل می شوند، کاهش سرعت چرخش روتور، کاهش سرعت چرخش فن خنک کننده موتور را به همراه دارد که بر کارایی سیستم خنک کننده موتور تاثیر منفی می گذارد.
در چنین مواردی موتور نه تنها زیر بار ناشی از گرمای هارمونیکی می رود، بلکه از خنک شوندگی معمول خود نیز محروم است. لازم به ذکر است که افزایش 10 درجه ای دمای کار موتور نسبت به دمای نامی، عمر موتور را نصف می کند. این نکته نیز در انتخاب درایو مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
ایجاد صدای آکوستیک در موتور
موتورهایی که با درایو کار می کنند صدای خاصی از خود تولید می کنند که به صدای زوزه شبیه است. این صدا از تلف شدن و استهلاک هارمونیک ها در موتور حاصل می شود. میزان صدا با فرکانس سوئیچینگ تناسب مستقیم دارد. اگر فرکانس سوئیچینگ به 2 کیلو هرتز کاهش پیدا کند، صدای کمتری تولید می شود اما میزان تلفات افزایش می یابد. عکس این حالت نیز صادق است یعنی اگر فرکانس به 8 کیلو هرتز افزایش پیدا کند صدا بیشتر اما تلفات و گرمای حاصل از آن کاهش می یابد.
محدودیت فاصله موتور تا درایو
ساختار کابل باعث ایجاد حالت خازنی بین سیم های هادی داخلی و زمین می شود. علاوه بر این خاصیت سلفی نیز برای هر متر کابل قابل سنجش است. کابل ها بعنوان رابط تغذیه درایو و موتور، با مقاومت اهمی و ایجاد حالت خازنی و سلفی تلفاتی ایجاد می کنند که در انتخاب درایو باید مد نظر قرار بگیرد. علاوه بر این انتقال ولتاژ پالسی خروجی درایو به موتور، افزایش سطح ولتاژ در انتهای کابل و ورودی موتور را به همراه دارد. لذا در انتخاب درایو برای سیستم های در حال استفاده باید به استاندارد کابل مطابق کاتالوگ شرکت سازنده توجه شود.
همچنین برای از بین بردن و یا به حداقل رساندن حالت خازنی، زمین کردن دو سر کابل الزامیست. کابل مورد استفاده از نوع شیلددار انتخاب می شود تا ضمن مقابله با حالت خازنی، از انتشار نویز الکترومغناطیسی در محیط اطراف کابل جلوگیری شود.
ایجاد نویز الکترومغناطیسی
میزان انتشار امواج الکترومغناطیسی از درایوها باید در محدوده استاندارد سازگاری الکترومغناطیسی EMC قرار داشته باشد. درایوها متناسب با شبکه بالادستی که به آن متصل می شوند، باید از فیلترهای مناسب برای سازگاری الکترومغناطیس استفاده کنند.
استفاده از کابل های مناسب و اتصال زمین کردن دو سر انتهایی آنها نیز از شرایط انطباق با استاندارد EMC است.
عوامل موثر در انتخاب درایو مناسب
شکی نیست که انتخاب صحیح vfd نقش بسیار مهمی در کارایی و عملکرد تجهیزات دارد. با توجه به نقش موثر موتورها در صنعت، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند. عوامل متعددی در این انتخاب موثر هستند که عبارتند از:
جریان بار کامل
گاهی اوقات برای انتخاب درایو مناسب، از مقایسه توان نامی درج شده در کاتالوگ درایو و توان موتور استفاده می کنند. اما این روش در انتخاب vfd صحیح نیست. براساس استاندارد کاتالوگ نویسی، توان درایوها را متناسب با موتورهای چهار پل (1500 دور) قابل کنترل درج می کنند.
به عنوان مثال اگر توان درایوی در کاتالوگ 30 کیلو وات درج شده باشد، برای کنترل یک موتور چهار پل 30 کیلو واتی مناسب است. موتور 30 کیلو واتی 2 پل جریان نامی کمتر و موتور 30 کیلو واتی 8 پل جریان نامی بسیار بیشتری از نمونه 4 پل دارند. بنابراین انتخاب درایوی با توان نامی 30 کیلو وات برای یک موتور 30 کیلو واتی 8 پل اشتباه است و می تواند خسارت های جبران ناپذیری به بار بیاورد.
آنچه باید مود توجه قرار بگیرد، میزان جریانی است که مدارات الکترونیک قدرت درایو می توانند برای موتور فراهم کنند. اگر جریان موتور بیش از حداکثر جریان سخت افزار درایو باشد، درایو می سوزد و یا فالت می دهد. در این صورت عملکرد موتور متوقف شده و ناقص می ماند. لذا کلیدی ترین فاکتور در انتخاب درایو جریان است.
لازم به ذکر است که این جریان، جریانی است که موتور در حالت بار کامل (FLC) به آن نیاز دارد و نه جریان نامی موتور! درایوی که انتخاب می کنید باید توان تامین جریان بار کامل موتور را در حالت کارکرد نرمال داشته باشد. در این صورت کارکرد درایو و موتور به صورت ایمن انجام شده و درایو می تواند جریان موتور را بدون مشکل تامین کند.
نوع کاربری و گشتاور بار
درایو را برای چه نوع کاربردی می خواهید استفاده کنید؟ این دومین سوالی است که در انتخاب درایو مناسب باید به آن پاسخ دهید. پمپ، تسمه نقاله، کمپرسور و جابجا کننده های بار (جرثقیل) هرکدام نیازهای متفاوتی را برای درایو تعریف می کنند. بعنوان مثال در کنترل پمپ تنظیم میزان خروجی با دبی مطلوب بدون جریان کشی اضافی و نیز پاسخگویی به بار متغیر در کوتاه ترین زمان ممکن مورد نیاز است. اما در کنترل جرثقیل، ثابت نگه داشتن گشتاور و کنترل دقیق سرعت مورد نیاز است.
برای درایو پمپ بدون در نظر گرفتن هد استاتیکی بالا، می توان درایوی متناسب با جریان موتور انتخاب کرد که نرم افزار پمپ داشته باشد. این قابلیت کمک می کند تا درایو دبی پمپ را بدون نیاز به سنسور بیرونی تشخیص دهد و توانایی کنترل ضربه در زمان شروع به کار را در اختیار ما بگذارد.
نیازهای مورد نیاز در انتخاب درایو برای جرثقیل کاملا متفاوت است. این درایو باید قابلیت کنترل چپگرد و راستگرد، ترمز دینامیکی و مکانیکی و کنترل (ثابت نگه داشتن) گشتاور را داشته باشد.
عوامل محیطی
محیط از عوامل بسیار تاثیر گذار در انتخاب درایو است. برای مثال درایوی که در اتاقی با تهویه مناسب، فشار مثبت و دمای مطبوع کار می کند نسبت به همان درایو با همان کاربرد، در دمای بالای 40 درجه و با وجود گرد و غبار عمر و عملکرد بسیار بالاتری خواهد داشت. Vfd مانند همه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی به گرما حساس است. افزایش دما بیش از مقدار استاندارد، که معمولا 40 درجه سانتیگراد در نظر گرفته می شود، کاهش جریان دهی درایو را به همراه دارد.
وجود گرد و غبار و رطوبت در هوا، اثرات سوء غیر قابل انکاری بر بازدهی و توان عملکردی درایوها دارد. به ویژه در محیط هایی که ذرات معلق هادی (مانند خاک آهن) در هوا وجود دارد، این اثرات جدی تر می شود. الزاماتی که به منظور کاهش اثرات محیطی بر عملکرد درایو باید رعایت کنید عبارتند از:
- استفاده از درایوهایی با IP بالاتر برای حفاظت بخش های الکتریکی از گرد و خاک
- توجه به تاثیر دما بر بازدهی درایو
- انتخاب درایو با جریان دهی بالاتر برای پوشش افت ناشی از دما
- توجه به سیستم تهویه محل نصب
یکی دیگر از عوامل محیطی که در انتخاب درایو باید مورد تجه قرار بگیرد، ارتفاع محل نصب از سطح دریاست. اگر ارتفاع محل نصب بیش از 1000 متر بالاتر از سطح دریاهای آزاد باشد، با کاهش جریان دهی درایو مواجه می شویم. با در نظر گرفتن ضریب جریان دهی به نسبت ارتفاع و سیستم خنک کنندگی درایو که توسط کارخانه سازنده می شود می توان این اثرات را خنثی کرد.
منبع تغذیه
سطح ولتاژ ورودی و خروجی درایوها عموماَ با سطح ولتاژ منبع و موتوری که آنرا کنترل می کنند، یکسان است. اما برخی از درایوهای فشار متوسط از ترانسفورماتورهای داخلی برای کاهش ولتاژ ورودی به درایو و سپس افزایش ولتاژ خروجی استفاده می کنند. همچنین درصورت استفاده از درایو فشار ضعیف برای کنترل موتور فشار متوسط، با بکارگیری فیلتر سینوسی می توان از درایوی با سطح ولتاژ پائین تر استفاده کرد.
نکته مهمی که در مورد منبع تغذیه درایو باید مورد توجه قرار بگیرد، تاثیر نوع سربندی ترانس منبع تغذیه و کیفیت ولتاژ آن بر کارایی درایو است. انواع درایو را می توان براساس تکنولوژی به کار رفته در واحد یکسوسازی (تبدیل AC به DC) دسته بندی کرد. هر چقدر تعداد پالس های اعمالی به ورودی بیشتر باشد، شکل موج ولتاژ خروجی به درایو به سینوسی نزدیکتر است.
درایوهای 6 پالسه ، 12 ، 18 و 24 پالسه هر کدام به ترانسفورماتور مناسب احتیاج دارند. لازم به ذکر است که افزایش پل های یکسوساز ورودی درایوها به کاهش میزان هارمونیک تولیدی آنها کمک می کند. ضمناَ تغییرات سطح ولتاژ ورودی نباید از میزان تحمل درایو خارج گردد.
آپشن های درایو
مورد دیگری که در انتخاب درایو بسیار حائز اهمیت است، آپشن ها یا امکانات اضافی درایو است. این امکانات در برخی از پروژه ها فرآیند کار را تسهیل می کنند اما در برخی از کاربردها استفاده از آن ها ضروری است. مهمترین آپشن های درایو ها عبارتند از:
- فیلتر du/dt
- فیلتر سینوسی
- ماژول های انکودر و اتصال به شبکه های صنعتی
- نرم افزارها و اینترفیس های کاربردی خاص (مانند نرم افزار کنترل جرثقیل و یا پمپ (
- درایوهای بازتولید کننده (Regenerative)
- ترمز و چاپر
انتخاب موتور
اگرچه موضوع این مقاله عوامل موثر بر انتخاب درایو است، با این وجود به دلیل تاثیر انتخاب درست موتور در عملکرد درایو این بخش را به مقاله افزوده ایم. اگر در انتخاب موتور صرفا به استانداردهای پایه توجه کنیم و شرایط محیطی و کاربردی را لحاظ نکنیم، انتخاب درایو مناسب امکانپذیر نیست. عوامل مهمی که در انتخاب موتور برای کاربرد های گوناگون باید مورد توجه قرارگیرند عبارتند از:
- دمای محیط و ارتفاع از سطح دریا (به منظور لحاظ کردن تاثیر آن بر توان و گشتاور موتور)
- رژیم کاری موتور (تعیین نوع عملکرد پیوسته و یا مقطعی موتور)
- گشتاور نامی و سرعت چرخش پایه موتور
- گشتاور حداکثر و میزان گشتاور در زمان شروع به کار درایو
- میزان و نوع گرد و خاک و رطوبت محیط (برای انتخاب IP مناسب و خنک کننده داخلی)
- نوع موتورها، ضد انفجار یا ایمن (در انتخاب فرکانس سوئیچینگ تاثیرگذار است)
- نوع بیرینگ و گریس (در کار با درایو باید تمهیداتی برای حفاظت از بیرینگ ها از جمله بیرینگ ایزوله را در نظر گرفت)
- سیستم خنک شوندگی موتور (برای موتورهایی که به درایو متصل می شوند الزاما IC416 در نظر گرفته شود)
- کلاس دمایی و کلاس عایقی
- طول عمر موتور
- سرویس فکتور موتورها
- بازخورد سرعت (مانند انکودر و یا تاکوژنراتور)
- راندمان موتور (موتوری با راندمان پایین تر جریان کشی بالاتری نسبت به همان موتور با راندمان بالا دارد و این یعنی انتخاب درایو قوی تر برای تامین جریان بیشتر)
تنظیمات صحیح برنامه درایو
داریوها دارای نرم افزارها، پارامترها و امکانات کنترلی و ارتباطی مختلفی هستند که حتی بین درایوهای یک برند نیز ممکن است متفاوت باشد. برای نمونه در نرم افزار استاندارد پارامترهای قابل تنظیم و کنترلی کمتری نسبت به نرم افزار مخصوص جرثقیل وجود دارد.در کنار انتخاب درایو مناسب، تناسب نرم افزار با کاربردی که درایو را برای آن تهیه کرده اید و نیز تنظیم دقیق و حرفه ای کلیه پارامترهای درایو بر عملکرد آن بسیار موثر است. درصورت انتخاب درایوی با امکانات استاندارد برای کاربردی سخت و دقیق همچون جرثقیل، کاربر خود را از 60 %کارایی درایو محروم کرده است.
ادغام با سیستم موجود
قابلیت ادغام درایو با سیستم موجود از جمله الزامات انتخاب درایو است. این موضوع زمانی که قصد انتخاب درایو برای یک پروژه در حال کار را دارید از اهمیت بالاتری برخوردار است. به عنوان مثال اگر قصد جایگزینی درایو با نمونه جدید را داشته باشید، در کنار همه پارامترهایی عملیاتی به این موضوع نیز باید توجه ویژه ای داشته باشید. ادغام با سیستم موجود از دو منظر قابل بررسی است:
- اگر درایو در داخل تابلو و در کنار سایر تجهیزات نصب می شود، ابعاد درایو جدید باید برابر یا کوچکتر از نمونه قبلی باشد.
- درایو باید قابلیت برقراری ارتباط با سیستم موجود را داشته باشد. در واقع پشتیبانی درایو از پروتکل صنعتی استاندرادی که در سیستم استفاده شده است الزامی است.
ملاحظات قیمتی
قیمت تمام شده همیشه یکی از پارامترهای مهم در هنگام انتخاب و خرید است. با توجه به اهمیت عملکرد مطمئن درایوها در کنترل موتور و بهینه سازی فرآیند تولید، هرگز ملاحظات اقتصادی را به عنوان مهمترین پارامتر انتخاب در نظر نگیرید. اما از سوی دیگر ممکن است با گزینه هایی مواجه باشید که پایداری و کیفیت یکسانی دارند، اما برخی آپشن های اضافی روی یکی از آن ها در نظر گرفته شده است.
آپشن های اضافی سبب افزایش قیمت درایو می شوند. در زمان انتخاب درایو باید بین نیازهای پروژه و قیمت تمام شده محصول تعادل برقرار کنید. یعنی اگر چالش قیمت تمام شده دارید، از محصول با کیفیت بالاتر و آپشن های کمتر استفاده کنید.
جمع بندی
کنترل موتورهای الکتریکی از جمله چالش های اصلی صنایع مختلف و اتوماسیون صنعتی است. برای این منظور تجهیزات متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از پرکاربردترین تجهیزات در این حوزه درایوها هستند. با توجه به تنوع درایوهای موجود در بازار، انتخاب درایو مناسب یک مساله مهم محسوب می شود. در این مقاله به بیان پارامترهای مهم در انتخاب این تجهیزات پرداختیم. به نظر شما چه نکته مهم دیگری را می توان به این مقاله اضافه کرد؟