انواع پی ال سی زیمنس
افزایش بهره وری، کاهش تلفات و بهبود کیفیت محصول، از جمله چالش های اصلی صنایع مختلف است. این چالش ها از گذشته تا به امروز همیشه وجود داشته است. مهندسان راهکار بسیار هوشمندانه ای برای غلبه بر این چالش ها ارائه کردند. رفع این چالش ها با خودکارسازی فرآیندها اتفاق می افتد. اگر می خواهید اجرای فرآیندها را خودکار کنید، به اتوماسیون صنعتی مهاجرت کنید.
تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس از جمله برندهای شناخته شده و قابل اعتماد بازار هستند. این تجهیزات با عملکرد یکپارچه، قابلیت اطمینان بالا و رعایت بالاترین سطح استاندارد در پروژه های مختلف صنعتی مورد استفاده قرا می گیرند. با بررسی تاریخچه اتوماسیون صنعتی می توانید به نقش بی بدیل زیمنس در توسعه سیستم های اتوماسیون صنعتی پی ببرید. در ادامه جزئیات بیشتری در مورد تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس بیان خواهیم کرد.
منظور از اتوماسیون صنعتی چیست؟
اتوماسیون به مجموعه فرآیندهایی اطلاق می شود که با استفاده از دستگاه های الکترونیکی و کامپیوتری، کنترل و مدیریت فرایندهای تولیدی و صنعتی را در دست می گیرند. به این ترتیب، با استفاده از اتوماسیون صنعتی، فرایندهای تولیدی به صورت خودکار انجام شده و نیاز به دخالت انسان در فرآیند تولید به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
اتوماسیون می تواند مدیریت بخش های مختلف سیستم را به عهده بگیرد. این سیستم ها با دریافت اطلاعات محلی از طریق سنسورها و تطبیق آن ها با شرایط مطلوب برنامه ریزی شده، اقدام به تصمیمی گیری و تغییر وضعیت خروجی ها می کنند. خروجی ها می تواند شامل کنترل عملکرد موتورها، دریچه ها و هر چیزی که در یک فرآیند صنعتی باید تحت کنترل قرار بگیرد باشد.
جزئیات بیشتر در این زمینه را می توانید در مقاله “ اتوماسیون صنعتی چیست ” ببینید.
اتوماسیون صنعتی زیمنس
تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس، یک انتخاب ایده آل و قابل اطمینان برای همه کاربردهای صنعتی هستند. فرقی نمی کند اتوماسیون یک فرآیند ساده یا یک صنعت کوچک مورد نظر شما باشد یا اتوماسیون صنایع بسیار پیچیده، زیمنس همیشه راه حل های ویژه ای به شما ارئه می دهد. به صورت کلی یک سیستم اتوماسیون شامل تجهیزات جمع آوری اطلاعات، کنترل و مانیتورینگ فرایند های صنعتی است.
به منظور اجرای صحیح و نظارت روی فرآیندها، ارتباط بخش های مختلف سیستم ضروری است. برای این منظور از بسترهای ارتباطی استانداردی استفاده می شود که به صورت کلی پروتکل نامیده می شوند. تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس با پشتیبانی از پروتکل های صنعتی استاندارد متعدد، امکان ادغام با محصولات سایر برندها را نیز دارند. از جمله مهمترین کاربردهای این تجهیزات می توان به صنایع زیر اشاره کرد:
- تاسیسات نفت و گاز
- صنایع خودروسازی
- صنایع پتروشیمی
- مجتمع فولاد
- صنایع بسته بندی
- صنایع شیمیایی
- صنایع تولید غذا و نوشیدنی
- صنایع داروسازی
- صنایع کوچک
- و …
تجهیزات اتوماسیون زیمنس
طیف محصولات زیمنس بسیار گسترده است و به صورت کلی شامل همه تجهیزات مورد نیاز برای اجرای فرآیندهای صنعتی می شود. جالب است بدانید برای اجرای پروژه های اتوماسیون، تجهیزات فشار ضعیف زیمنس نیز به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. فرض کنید قصد کنترل یک موتور الکتریکی را داشته باشید. بسته به شرایط پروژه و کاربرد مورد نظر می توانید از سافت استارتر زیمنس یا درایو زیمنس استفاده کنید.
مهمترین بخش هر سیستم اتوماسیون، کنترل کننده صنعتی یا plc است. plc ها به عنوان مغز متفکر پروژه های اتوماسیون، وظیفه کنترل و هماهنگی بخش های مختلف فرآیند را بر عهده دارند. در بین تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس، کنترل کننده های صنعتی شهرت جهانی دارند. زیمنس طیف گسترده ای از پی ال سی ها را برای استفاده در کاربردهای مختلف روانه بازار کرده است. مهمترین تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس عبارتند از:
- مینی پی ال سی ها
- پی ال سی ها
- نمایشگرهای صنعتی (HMI)
کنترل کننده های صنعتی زیمنس تحت عنوان خانواده سیماتیک عرضه می شوند.
انواع پی ال سی زیمنس
مغز متفکر هر پروژه اتوماسیون صنعتی، یک کنترل کننده صنعتی است. پی ال سی ها انواع مختلفی دارند و براساس قابلیت ها و مزایایشان دسته بندی می شوند. در واقع نیازها و الزامات پروژه تعیین کننده نوع کنترل کننده ای است که باید از آن استفاده کنید. زیمنس انواع مختلفی از کنترل کننده های صنعتی را توسعه داده است. قدرت پردازش، توسعه پذیری و حوزه کاربرد از جمله تفاوت های نمونه های مختلف پی ال سی زیمنس است.
به منظور تعیین کنترل کننده مناسب جهت اجرای پروژه اتوماسیون، ابتدا لازم است پروژه خود را نیازسنجی کنید. در این مرحله تعداد و نوع ورودی/ خروجی مورد نیاز، حجم برنامه و میزان پیچیدگی برنامه باید تعیین شود. همچنین توجه به پارامترهای دیگری از جمله پروتکل های ارتباطی مورد نیاز و نیازهای توسعه در آینده مد نظر قرار داده می شوند. پس از بررسی دقیق پروژه از بین گزینه های زیر می توانید اقدام به انتخاب PLC متناسب با نیازهای پروژه کنید.
مینی پی ال سی لوگو 8
این پی ال سی برای مدیریت پروژه های ساده اتوماسیون در سطح کوچک تا متوسط طراحی شده است. ابعاد جمع وجور، رابط کاربری ساده و پشتیبانی از شبکه های صنعتی مختلف از جمله شاخصه های اصلی این کنترل کننده صنعتی است. علاوه بر این مزایای متنوع دیگری دارد که در مقاله ” مزایای لوگو 8 زیمنس ” مورد بررسی قرار گرفته است.
از جمله کاربردهای این کنترل کننده جذاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل گلخانه ها و مزارع کشاورزی
- خانه های هوشمند
- سیستم های گرمایش و سرمایش
- صنعت دام و طیور
- آسانسور
- پروژه های کنترل دما
- پروژه های کنترل روشنایی و….
پی ال سی S7 – 1200
سری 1200 زیمنس از جمله تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس است که با وجود عمر کم طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است. این کنترل کننده ها از جمله اعضای خانواده Siemens SIMATIC S7 هستند و برای استفاده در برنامه های اتوماسیون صنعتی متوسط طراحی شده اند. این کنترلر به عنوان جانشین سری قدیمی S7-200 معرفی شده است.
این کنترل کننده برای طیف وسیعی از کاربردهای کنترلی ساده تا سیستم های اتوماسیون پیچیده قابل استفاده است. CPU قدرتمند، ماژول های افزایشی ورودی و خروجی و رابط های ارتباطی متنوع از جمله مشخصات s7-1200 است که آن را از محصولات مشابه متمایز می کند. برای آشنایی بیشتر با ماژول های پردازنده این کنترل کننده ها مقاله انواع 1200 را ببینید.
پی ال سی S7 – 300
Simatic S7-300 یک PLC ماژولار است که به راحتی با طیف گسترده ای از برنامه ها سازگار می شود. قدرت پردازش بالا، گزینههای ارتباطی گسترده و طیف وسیع ماژولهای ورودی/خروجی، آن را به انتخابی محبوب برای بسیاری از صنایع تبدیل میکند. ماژول های مختلفی باید کنار هم قرار بگیرند تا عملکرد این کنترل کننده صنعتی تکمیل شود.
از جمله کاربردی SIMATIC S7-300 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل ماشین آلات خاص
- صنایع ماشین آلات نساجی
- صنایع و ماشین آلات بسته بندی
- صنایع تولید تجهیزات مکانیکی عمومی
- ساختمان هوشمند
- صنایع تولید ماشین ابزار
- صنایع برق/الکترونیک
پی ال سی S7 – 1500
این کنترل کننده ها جدیدترین محصولات اتوماسیون صنعتی زیمنس هستند که برای اجرای پروژه های پیچیده اتوماسیون عرضه شده اند. زیمنس در معرفی این کنترل کننده ها عنوان کرده است که با وجود آن ها و HMI زیمنس دیگر همه چیز شدنی است! پی ال سی S7 – 1500 زیمنس را می توان در انواع کاربردهای اتوماسیون گسسته مورد استفاده قرار داد. اجرای ساده ساختارهای توزیع شده، سهولت جابجایی و طراحی ماژولار بدون فن، این PLC را به گزینه ای ایده آل برای طیف گسترده ای از کاربردها تبدیل کرده است. برخی از موارد استفاده سیماتیک 1500 عبارتند از:
- کنترل ماشین آلات خاص
- کنترل کننده ساختمان
- تولید ماشین ابزار
- صنعت برق/الکترونیک و مشاغل پیشرفته
- صنایع خودروسازی
- تاسیسات آب / فاضلاب
- صنایع غذا و نوشیدنی
- ماشین آلات نساجی
- ماشین آلات بسته بندی
- ماشین های انتخاب و جداسازی
- ماشین آلات مونتاژ
- تولید تجهیزات مکانیکی عمومی
- کنترل عملکرد بخش های مختلف زیرساختی (تونل ها، کنترل ترافیک، دریایی، فرودگاه ها و غیره)
مزایای اتوماسیون صنعتی زیمنس
اتوماسیون صنعتی به صورت کلی مزایای زیادی را برای صنایع مختلف به ارمغان آورده است. از جمله مزایای عمومی اتوماسیون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش هزینه های تولید
- افزایش کیفیت محصول
- افزایش بهره وری
- کاهش چشمگیر مصرف انرژی
- کاهش وابستگی به نیروی متخصص
- کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری
در کنار مزایای کلی اتوماسیون، در صورت استفاده از تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس از مزایای زیر نیز بهره مند خواهید شد:
- قابلیت اطمینان بالا و عملکرد مطمئن
- طول عمر و دوام بالا
- پشتیبانی از انواع پروتکل های صنعتی استاندارد
- قابلیت ادغام با محصولات سایر برندها
- طراحی ماژولار و امکان توسعه امکانات با اضافه کردن ماژول های جدید
- انعطاف پذیری بسیار بالا
- برنامه نویسی ساده و بدون دردسر در محیط گرافیکی
- ارتقا امنیت سیستم با الگوریتم های امنیتی پیشرفته
سخن پایانی
در دنیای کنونی مهاجرت به سمت اتوماسیون صنعتی یک الزام منطقی است. برای مهاجرت به این تکنولوژی جدید گزینه های مختلفی در دسترس هستند. تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس یک انتخاب ویژه برای اغلب کاربردها است. طیف گسترده محصولات زیمنس فرآیندهای ساده تا خیلی پیچیده را پوشش می دهد. اگر هنوز تردیدی برای انتخاب زیمنس دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان خرید بهره مند شوید.