سوالات متداول لوگو 8 – بهترین راهنمای پاسخ به سوالات مربوط به لوگو 8
در این صفحه سوالات متداول لوگو 8 پیش روی شما قرار دارد. اگر سوالی دربارهی لوگو 8 زیمنس در ذهن دارید، میتوانید روی موضوع مورد نظر کلیک کنید تا پاسخ سوالات مطرح شده را مشاهده کنید. ممکن است سوال شما در بین سوالات ما نباشد، در این صورت می توانید با کارشناسان ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید. ما نیز آن را به این قسمت اضافه خواهیم کرد.
با یک بررسی کلی می توان گفت که تعداد کلیه ورودی ها و خروجی های قابل پشتیبانی برای لوگو 8 بصورت مجزا و برای یک لوگو عبارتند از:
- 24 عدد ورودی دیجیتال(DI)
- 20 عدد خروجي دیجیتال (DO)
- 8 عدد ورودی آنالوگ (AI)
- 8 عدد خروجی آنالوگ (AO)
البته مثلا تعداد 4 عدد ورودی و خروجی دیجیتال بر روی خود لوگو وجود داشته و بقیه از طریق اضافه کردن ماژول به آن افزایش پیدا می کند.
تعداد ماژول هایی که به لوگو وصل می شوند، با معیار عددی کلیه ورودی ها و خروجی های سازه ارتباط مستقیمی دارد، به طور مثال لوگو 8 می تواند به واسطه 24 ورودی و 20 خروجی دیجیتال، و تعداد 8 ورودی و 2 خروجی آنالوگ ماژول های تعیین شده را به سی پی یو وصل کند.
خوشبختانه بروز رسانی این اپلیکیشن از طریق نرم افراز لوگو زیمنس به راحتی و به صورت رایگان امکان پذیر است. برای انجام این پروسه، ابتدا وارد نرم افزار شده و سپس از ورود به قسمت منو گزینه Help را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی گزینه Update در قسمت Update Center فرایند بروزرسانی نرم افزار آغاز می شود.
چنانچه قصد دارید یک سنسور دو سیمه آنالوگ را به ماژول آنالوگ وصل کنید، مراحل زیر را با دقت انجام دهید:
- متصل کردن ترمینال منفی سنسور و ترمینال l1 در ماژول به یکدیگر (چون سیگنال ورودی جریانی است)
- متصل کردن ترمینال مثبت سنسور به بخش 24 ولت جهت تغذیه دستگاه (باید به پایه L+ وصل شود)
- وصل کردن ارت سنسور به قسمتی که ولتاژ صفر در منبع تغذیه است (اتصال به پایه M)
- برای دقت بیشتر به تصویر زیر نگاه کنید.
برای انجام این کار کافیست سنسورهای دمای RTD را به سه شکل دو سیمه، سه سیمه و چهار سیمه به قسمت آنالوگ متصل کنید.
نحوه اتصال سنسور PT100 دو سیم
در این موقعیت شما میتوانيد مطابق تصویر شماره 1 سنسور های دما را به ماژول لوگو مد نظرتان متصل نمایید، به خاطر داشته باشید که به دست آوردن خطای اندازه گیری اهمی و میزان مقاومت مدار مربوطه در این حالت امکان پذیر نیست.در چنین شرایطی بهتر است یک اتصال کوتاه میان دو ترمینال -U1 و lC1 تشکیل شود.
نحوه اتصال سنسور PT100 سه سیم
در این حالت،مطابق شکل میزان مقاومت مدار جبران شده و مقدار آن در اندازه گیری محاسبه می شود و خطایی که در اثر وجود سیم های اتصال دهنده سنسور به ماژول آنالوگ بوجود می آید را نداریم. البته بهتر است هر 3 سیمی که تا سنسور می روند طول و عرض مقطع یکسانی داشته باشند تا مقاومت برابری داشته و در نتیجه میزان مقاومت سیم سوم به عنوان ملاک از مقاومت بدست آمده از اندازه دو سیم دیگر منظور شود. (دو برابر آن از مجموع مقاومت، کسر شود.)
نحوه اتصال سنسور PT100 چهار سیمه
مطابق شکل زیر سنسور مانند همان حالت سه سیم به ماژول آنالوگ وصل می شود . در اینجا اتصال چهارم سنسور دما بصورت باز خواهد ماند.
همانطور که می دانید پی ال سی های لوگو 6 به واسطه کابل های مخصوص لوگو برنامه ریزی می شدند. در حالی که برای برنامه نویسی لوگو های نسل 7 الی 8 با استفاده از کابل های اترنت و کانکتور Rj45 این کار امکان پذیر است.
برای درک این تفاوت ها بهتر است در ابتدا بفهمیم هر یک از حروف R، C، E و O چه چیزی را بیان می کنند.
- حرف R نشانه ای مخفف کلمه Relay می باشد، وجود این حرف در هنگام معرفی یک لوگو بیانگر رله ای بودن خروجی و عدم وجود این حرف در هنگام معرفی نشانه ترانزیستوری بودن خروجی لوگو می باشد.
- حرف C بیانگر عنوان Clock می باشد، این حرف زمانی به نمایش در می آید که تایمر واقعی یا real- time clock در لوگو وجود داشته باشد.
- حرف E عنوانی مخفف شده از کلمهEthernet می باشد. وجود این علامت بدین معناست که لوگوی مد نظرتان دارای واسط اترنت می باشد.
وجود این کلمه بدین معناست که صفحه نمایشی که در نسخه های معمولی بر روی لوگو وجو دارد در این نسخه وجود ندارد.
لوگو 8 زیمنس با سه نوع ولتاژ تغذیه به بازار عرضه شده است:
- 12/24 VDC که دامنه آن 10.8 ولت تا 28.8 ولت DC است.
- نوع دوم آن 24 VAC/VDC است که بازه ولتاژی آن از 20.4 تا 26.4 ولت AC یا 20.4 تا 28.8 ولت DC است.
- نوع سوم آن 230 VAC/VDC که دامنه ولتاژ آن از 85 تا 265 ولت AC یا 100 تا 253 ولت DC است
زیمنس تصمیم گرفته است که پی ال سی LOGO به آسانی بتواند از امکانات مموری کارت یا کارت حافظه استفاده کند. می دانیم که زیمنس برای پی ال سی های خود مموری کارت مخصوص آن ها را بفروش می رساند و شما نمی توانید از یک مموری معمولی استفاده کنید، اما در لوگو 8 این اجازه را داده است که بتوانید از میکرو اس دی کارت های معمولی استفاده کنید آن هم بصورت رایگان! بنظر می رسد این برای همه گیر تر کردن این مینی پی ال سی در سراسر جهان است.
برخی از قابلیت های این کارت ها عبارت است از:
- محل ذخیره دیتالاگر
- جا به جایی برنامه از سیستم کامپیوتر به لوگو
- ذخیره و پشتیبانی برنامه نوشته شده
به صورت کلی، LOGO TD یک صفحه نمایش متنی و خارج از لوگو است که به صورت اختصاصی برای لوگو زیمنس طراحی و عرضه شده است. لازم به ذکر است که برنامه ریزی آن به آسانی از طریق برنامه لوگو سافت امکان پذیر است. در آنجا با انتخاب تابع تکست مسیج می توان یک متن ثابت یا یک متغیر برای نمایش روی لوگو تی دی تعریف نمود.
بر اساس اعلام زیمنس بیشترین تعداد لوگو هشتی که می توانند بصورت شبکه به هم متصل شوند تعداد 16 عدد است. سایر نقاط در شبکه یا Node ها می توانند لوگو باشند یا تجهیزاتی که به لوگو وصل شده اند.
برای پاسخ دادن به این سوال باید دو نکته را بررسی کرد، که نکته اول امکان جایگزینی برنامه، و دیگری جایگزینی سخت افزار است.
از لحاظ سخت افزاری این جایگزینی امکان پذیر نیست، چرا که در این صورت با عدم تطابق ماژول ها مواجه خواهید شد. درحالی که نمونه های قدیمی تر می توانستند از همان ماژول های ورودی یا خروجی بهره ببردند در لوگو 8 این امکان وجود ندارد و شما باید ماژول های لوگو8 را برای استفاده از پی ال سی داشته باشید.
اگر قصد جا به جایی برنامه را دارید، کافیست نرم افزار را در نسخه جدید باز کرده و آن را دانلود کنید. از آنجایی که قابلیت های لوگو 8 به طور شگفت آوری افزایش یافته است، امکان جایگزینی برنامه های نسخه های قدیمی بر روی سخت افزار جدید به راحتی انجام می شود.